torstai 19. heinäkuuta 2018

Toimin muraalinvartijana: töhryä ja vandalismia Tallinnassa

Katutaidetta Tallinnassa, osa 2, huhtikuussa. Matkalla KG:B selleihin... Street art collection in Tallinn, Estonia. On the way to KGB prison cells... 07.04.2018.  By Satu Ylavaara Photography 2018:

Toimin muraalinvartijana: töhryä ja vandalismia

Alakulttuurit ja individualismi näkyvät katukuvassa, myös mainoksissa. Kapitalismi ratsastaa ja rahastaa.... lopulta kaiken.
Muusikko Ott Evestus: "Ostmata jätmine on hääle andmine"

Vai voiko mainostilaa käyttää siihen, että sanoo ihmisten voivan ostaa oman stailinsa vaatteita. Että stop kerskakulutukselle. Turhalle jätteelle. Alinna tai alla olevalla viideolla Ott kertoo kuinka aiemmin n 10 vuotta sitte Lontoossa ihmiset ostivat vaatteita ja käyttivät niitä yllään vain kerran. Koska halpakaupassa t-paita maksaa vähemmän kuin kupillinen kahvia. Virolaisena hän järkyttyi moisesta, koska oli tottunut saamaan uudet vaatteet kun kouluvuosi alkaa, ja seuraavat uudet vaatteet kun kouluvuosi loppuu. Lapsilla kun on taipumus kasvaa. Joskus. 
Sama hullunmylly - halpojen vaatteiden myynti - jatkuu Virossakin. Esiintymisvaatteensa ovat kierrätettyjä armeijan ylijäämiä ja muutenkin tuunattuja. 

Jokainen voi tehdä valinnan, miten kuluttaa. Ja miksi. Jos jättää ostamatta, voi olla, että vaatteita tehdään vähemmän ja nöin ollen maapalloa saastutetaan vähemmän.
Mutta kerroppa se bimboille ja taulapäille. Tim Suvi: Urban Space, Tallinn 

© Satu Ylavaara Photography 2018

pubbling bubbling under: Ei kommentteja: