tiistai 19. kesäkuuta 2018

Katutaidetta Turuus: Kaskenkatu 5. / Street art in Turku, Finland

29.4. Kaskenkadulla sijaitseva parkkialue joka Ylen jutun mukaan on parhaiten piilossa - kaikkea muuta helposti löytyi kun kävelin maailman kauneinta turkulaista rakennusta PANTERNia katsoessa saman kadun alusta. Lue ylen juttu Turku sai kasvojenkohotuksen – kokeile itse, miten muraalit muuttivat rakennuksia täältä siinä voi hauskasti veivata kuvaa ennen ja jälkeen muraalin, harmaata betonia silmän kanatamattomiin ja sitten väriä elämään ;)

Photos by Satu Ylävaara 2018:


Katutaidetta Turuus 29.4. Street art in Turku, Finland: Kaskenkatu 5


Työväenopisto Arbis, oikealla näkyy pala tuota Kaskenkadun muraalia.Tuolloin 29. pnä huhtikuuta näin viimeisen kerran Lauri Maijalan ohjaaman näytelmän Seitsemän veljestä, joka oli niin mainio, että kesti useamman tiirailun... Turun taika -lehdessä oli myös hieno kartta sisällissodan eri paikkoihin - tuolloin kävin Sirkkalan kasarmilla ja punavankien muistomerkillä - traagillisia elämänkohtaloita. Ja vain sata vuotta sitten olimme sodassa, sisällissodassa. Kerran kävin leffassa kun odottavan aika oli pitkä, ja kaikki paikat kiinni, ja talvella holotna suuri ;) elokuvana oli Suomen hauskin mies... joka kertoi - luonnollisestikin - punavangeista eli punaisista näyttelijöistä, jotka vietiin Iso-Mjölön saarelle vankileirille kidutettaviksi. Sittenhän minun piti tietysti vierailla Isomjölön saarella punavankiristeilyllä.


Turku on mainio kulttuurimatkan etappi vaikka maailman tappi asti ;) Onnibussissa pääsee noin 7 egellä meno-paluu onnikalla Helsingistä Turkuun - ja vielä takasinkin ;) Kulttuurimatkaan olen sisällättänyt teatterireisun sekä omat eväät ja/tai paikallisesta Lidlistä tai Salesta ostamani kohtuulliset eväät. Kun lähtee aamuvarhain ja palaa myöhään on hyvä huolehtia, että on särvintä ja murua rinnan alle. Myös Hesburgerin soijatortilla-ateriaa suosittelen hintaluokan suhteen, ja kun yksi Hespurkeri on auki 24 h niin siellä hyvä asioida. Näin siellä ehkä asunnottoman miehen jolla oli valtava sydämenmuotoinen suklaarasia... Elämä on täynnä pieniä välähdyksiä, kuin suoraan kohtauksia lyhytelokuvista. Matkoilla valokuvaan useammalla kameralla ja yhdellä puhelimella. Menin summamutikassa tai tarkoin suunnitellen.


onko se shit vaiko Shaft eikun Shift, tuo Kakolassa järkätty pisnesfestari. Osallutan tietyt mainokset ja ulkoilmapatsaat osaksi katutaidetta, kuten tämä tässä. 


Turun aika -lehden kannessa tiiraa Klonkku tuolta Taru sormusten herrasta näytelmästä. Tässä vihkosessa on hieno kartta, jossa Turun huippukohtia ja kipupisteitä - mm sisällissodan ajalta. © Satu Ylavaara Photography 2018

Ei kommentteja: